Tibber

Tibber Smart Strømavtale

 • Spotpris
 • Påslag maks 2 øre/kWh
 • Fastbeløp 39 kr/mnd
 • Ingen bindingstid
 • eFaktura 0 kr/papirfaktura 59 kr
 • For privatkunder med årlig forbruk inntil 50 000 kWt

Tibber er en strømleverandør på helt samme måte som alle andre strømleverandører. Med strømavtalen hos Tibber får du strøm pluss full oversikt over pris og forbruk i deres app til 39 kr per måned og maks 2 øre i påslag per kWh. Tibber tar altså likt alle andre leverandører et lite påslag på strømmen. Det finnes flere strømleverandører som ikke tar noe påslag i det hele tatt som for, som for eksempel NorgesEnergi.

Strømprisen settes på strømbørsen Nordpool, alle strømleverandørene kjøper strømmen fra det samme stedet, så prisen er lik overalt. Forskjellen er påslaget du betaler for strømmen.

Tibber har en smart app

Tibber strøn appForskjellen med Tibber er at de har lagt en app du kan bruke for å se på hvordan du bruker strømmen til. Appen kommer med en del smarte funksjoner som gjør at du kan redusere kostnaden på strømforbruket ditt. Det skal også legges til at det finnes også andre smarte apper som kan brukes for å spare strøm, som for eksempel Fjordkraft appen.

Det er fint med en app for å kunne overvåke sitt strømforbruk og ha smart kontroll på noen av strømfunksjonene i huset. Du kan for eksempel koble inn solcellene dine til Tibber for å kontrollere solproduksjonen og lade elbilen når strømprisen er på sitt laveste. Det går også at koble inn en pulsmåler for å kontrollere strømforbruket i real-time for hjemmet ditt.

Funksjoner med Tibbers strøm app

 • Smartlading: lad elbilen din når strømprisen er på sitt laveste.
 • Smart varmestyring: varm opp hjemmet når strømprisen er på sitt laveste.
 • Smartbelysning: Styr hjemmebelysningen trådløst via Tibber-appen. Du kan styre både individuelle lys og hele rom.
 • Smarthjem: Gjør hjemmet ditt smartere ved å koble smarte produkter som ulike typer sensorer, brytere og «pulsmålere» til Tibber-appen.
 • Solceller: Koble solcellene dine til Tibber for å overvåke solproduksjonen. Hvis du produserer mer strøm enn du bruker, kan Tibber kjøpe overskuddet ditt og selge det til andre Tibber-brukere.

Smartlading av din El-bil

Smartlading av elbilen går helt enkelt ut på at lade elbilen automatisk når strømprisen normalt er lavest. Som regel er prisen lavest etter kl 22:00 om kvelden og utøver natten.

Slik setter du opp smartlading

 1. Legg til din El-bil eller ladeboks. Det finnes to måter og koble opp bilen din til Tibber-appen. Enten kobler du bilen din direkte til Tipper-appen (gjelder integrerte bilmerker) eller kan du koble bilen til appen via en smart ladeboks.Vær obs på at det er kun mulig å koble bilen via de integrerte bilmerkene eller via smartboksene Easee og Zapatec. De integrerte bilmerkene er: Tesla, Volksvagen, Polestar, Porsche, BMW, Audi, NIO, Volvo, Jaguar, Hyundai, Kia, Skoda, Land Rover og Mini.
 2. Aktiver smartlading. Aktiver og sett tiden til da vil at bilen din skal være ferdigladet.

Appen lader opp bilen din automatisk når strømprisen er lavest i løpet av døgnet. I tillegg gir appen deg oversikt over ladeforbruk, batterinivå, ladehistorikk og lastbalansering. Husk å koble inn bilen.

Tibber estimerer at du kan spare opptil 20% på din ladekostnad på bilen med smartlading. Hvor mye du kan spare avhenger av hvordan du ladet opp bilen innen du installerte smartlading. Hvis man ikke har en app kan man ganske enkelt (hvis man gidder) lade opp bilen for eksempel kl 22:00 hver dag.

Det finnes flere strømleverandører med lignende avtaler som Tibber for eksempel NorgesEnergi.

Tibber smart strømavtale

Varmestyring med Tibber appen

Du kan redusere dine oppvarmingskostnader ved å styre varmen i hjemmet ditt smartere med Tibber. Kobler du til termostaten eller varmepumpen kan du enkelt stille inn ønsket temperatur i Tibber-appen. Varmen styres deretter automatisk ved hjelp av smarte algoritmer i Tibber-appen som tar hensyn til både værmelding og strømpris.

Dette kan du gjøre med varmestyring

 • Smartere oppvarming – sørger for at hjemmet ditt varmes opp når strømprisen er på sitt laveste.
 • Enkel varmestyring – still inn ønsket temperatur og juster forskjellige innstillinger i appen.
 • Dag- og nattsenking – du kan aktivere dag- og nattsenking for å spare strøm når du ikke trenger oppvarming.
 • Feriemodus senker temperaturen i huset da du er bortreist. Huset kan varmes opp for du kommer hjem.

Husk at det er begrenset hvor mye du kan spare på varmestyring. Du har som regel mest behov av å varme opp huset om dagen da du er våken, da er strømmen dyrest. Når du sover kan du spare på strøm, men da er strømprisen som lavest. Den isolert viktigste faktoren for å spare på strøm via oppvarming er å ha et godt isolert hus. Med et dårlig isolert hus kommer du å bruke mye strøm på oppvarming uansett hvilken app du har.

Se strømforbruket i sanntid med Tibber Pulse

Med Tibber Pulse kan du se hvor mye strøm din bolig bruker i sanntid. Denne funksjonen er bra, her kan du se om du til tider bruker unødvendig mye strøm og kan lære deg mer om strømforbruk.

Med Tibber Pulse kan du

Finne hvilepulsen i hjemmet. Du kan se ditt historiske timeforbruk.

Få Pulse varsel. Tibber Pulse kan varsle deg hvis du ligger an til å bruke mer strøm enn du ønsker innenfor en time. Du kan sette en forbruksgrense i appen.

Finn balansen. Hvis for eksempel lading av elbil gir et for høyt timeforbruk kan det gå ut over nettleien. Pulse kan effektbalansere slik at du holder deg undr forbruksgrensen du har satt per time.

Homevolt

Med Homevolt fra Tibber kan du lagre strøm i hjemmet. Enten kan du lagre strøm når strømprisen er lav eller kan du lagre strøm når din strømproduksjon er høy. For å kunne lagre strøm fra strømproduksjon forutsetter det at du produserer egen strøm via solseller, via vindmølle eller noe lignende.

Homevolt smart lagring av strøm i hjemmet


Tibber - alle strømprodukter

Selskapet tilbyr strømavtaler i hele landet.
Kort oversikt over produkter og priser. Spotpris inkluderer påslaget per kWh. Fast pris inkluderer både strømpris og påslag per kWh.
Strømavtale Pris per kWt
Smart Strømavtale - Sol2,95 øre
Smart strømavtale2,95 øre
Les de fullstendige avtalene på nettsiden til strømleverandøren.

Om Tibber

Tibber er et strømselskap som ble grunnlagt i 2016 av Daniel Lindén og Edgeir Vårdal Aksnes. De har idag (Januar 2022) ca 100 ansatte på kontorer i Førde, Stockholm, Helsinki, Amserdam og Berlin. Selskapet er aktivt på strømmarkedet i Norge, Sverige og Tyskland.

Deres ide er at de skal hjelpe kunder å spare strøm gjennom å bruke sin smarte app som hjelper folk og spare strøm og spare på strømregningen. Samtidig har de noe de kaller Tibber Store der de selger ulike strømsparende produkter.